onsdag 15. oktober 2008

Blogging i skolen

Surfa litt på nett om blogging i skolen, fant at blogging kan brukes til mye nyttig i skolesammenheng, for eksempel å publisere elevtekster, slik at de kan samskrive, diskutere tekster med hveandre, læreren og andre utenfor skolen. Bloggen kan også brukes til å diskutere og reflektere over mange andre faglige tema. Det som jeg synes er viktig er at elevene får et grundig kurs i blogging før de "slippes løs". Regler for hva som kan legges ut på bloggen bør diskuteres nøye, foreldrene bør også vite hva ungene holder på med slik at de også kan følge opp hjemme. Nye undersøkelser viser at over halvparten av bloggerne er ungdom, dette forteller oss kanskje at vi bør starte tidlig, på mellomtrinnet slik at elevene er rustet til å publisere seg selv på nett gjennom blogging.

Litteratur:
http://www.mediekunnskap.no/digilaerer/blogg01.htm

3 kommentarer:

Thomas sa...

Godt om hvordan blogging kan brukes til autentisk skriving. Ei faglig, pedagogisk og etisk ramme er nødvendig. Dette forstås og læres best gjennom praksis.

Liss sa...

Jeg har lest innlegget ditt IKT i skolen. Er helt enig i at elvene bør få undervisning i hvordan bruke blogg før de slippes løs. Samtidig må man snakke med eleven helt konkret om nettvett. At de må tenke gjennom hva de legger på nett. Bevisstgjøre elevene på at det er mange andre som også ser det som legges nett. Og kanskje burde man trekke foreldrene inn slik at de kan følle med i hva barna holder på med på nettet. Mange opplever at det er trykt og godt å sitte hjemme i sin egen stue og publisere forskjellige ting.

Susann sa...

Ja synes dette er et viktig tema som det må settes fokus på.Foreldrene burde også få mulighet til å sette seg inn i hva barna bruker pc og internett til.